Apple anunţă depăşirea unui important prag simbolic pentru companie, care a ajuns să aibă peste 2 miliarde de dispozitive active la finele anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la sfârşitul ultimul trimestru al anului trecut, în întreaga lume au ajuns să fie active peste 2 miliarde de dispozitive vândute de Apple, incluzând aici iPhone-uri, iPad-uri, Mac-uri şi toate celelalte produse ale companiei.

Anunţul a fost făcut de Tim Cook în cadrul conferinţei ţinute cu investitorii pentru anunţarea rezultatelor financiare pe ultimul trimestru al anului trecut.

2 miliarde de dispozitive active reprezintă un nou record pentru compania care a performat cel mai bine dintre toţi producătorii de smartphone-uri şi laptopuri în ultimele trimestre afectate de dificile condiţii economice.

Numărul dispozitivelor Apple active a crescut cu 200.000 în ultimul an. La finele lui 2021, erau active 1,8 milioane de device-uri ale companiei.

Veniturile Apple în ultimul trimestru au fost de 117,2 miliarde de dolari, în scădere cu 5% de la an la an şi reprezentând prima scădere anuală la nivel de trimestru din 2016.

Au scăzut veniturile generate de iPhone cu 8% la 65,8 miliarde de dolari şi cele generate de Mac cu 29% la 7,7 miliarde de dolari, dar au crescut cu 30% la 9,4 miliarde de dolari cele generate de iPad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.