PepsiCo a anunţat miercuri obiectivul de a realiza ambalajele sale din plastic reciclat (rPET) în proporţie de 50%, până în 2030, în ţările din Uniune Europeană (UE). Prin atingerea acestui obiectiv, compania va tripla cantitatea de plastic reciclat pe care o foloseşte, până la echivalentul a peste 50.000 de tone de rPET.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PepsiCo utiliza, în 2017, aproximativ 13% rPET în operaţiunile sale de îmbuteliere din UE.

”Anunţul vine în sprijinul campaniei voluntare derulate de Comisia Europeană privind utilizarea plasticului reciclat, care prevede ca, până în 2025, zece milioane de tone de plastic reciclat să fie folosite în realizarea de produse noi pentru piaţa europeană”, se arată în comunicat.

Obiectivul PepsiCo acoperă toate ţările din UE până în 2025, vizând toate brandurile de băuturi din portofoliul companiei, care utilizează ambalaje din PET (principalul material folosit de companie pentru îmbutelierea băuturilor), inclusiv Pepsi, Pepsi MAX, 7Up, Tropicana şi Naked.

Acesta se va aplica în cadrul tuturor operaţiunilor legate de producerea băuturilor companiei PepsiCo şi a fost, de asemenea, acceptat de către partenerii de îmbuteliere în franciză, potrivit companiei.

”Obiectivul stabilit porneşte de la viziunea globală a companiei PepsiCo, ”Performanţă cu Scop”, care include ca scop realizarea de ambalaje din materiale 100% reciclabile, compostabile sau biodegradabile, şi de a reduce impactul lor asupra mediului până în 2025. Compania estimează că, în prezent, 90% din ambalajele băuturilor sale, folosite la nivel mondial, sunt complet reciclabile”, se arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.