Parcurile eoliene din Marea Britanie au avut în 2022 o contribuţie record de 26,8% la energia electrică a ţării, chiar dacă centralele electrice pe gaze au rămas cea mai mare sursă de energie, au potrivit datelor publicate de compania National Grid, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie are obiectivul de a ajunge la emisii nete zero până în 2050, ceea ce va necesita o extindere uriaşă a producţiei de energie regenerabilă, cum ar fi cea eoliană şi solară.

Ponderea energiei eoliene în mixul de electricitate al Marii Britanii a crescut anul trecut de la 21,8% în 2021, arată datele, pe măsură ce mai multe proiecte eoliene au intrat în funcţiune.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Cel mai mare parc eolian offshore din lume, Hornsea 2, aflat în largul coastei Yorkshire din Marea Nordului, a devenit complet operaţional în august 2022.

Parcul eolian poate genera suficientă energie electrică pentru a alimenta aproximativ 1,4 milioane de case.

Centralele electrice pe gaze din Marea Britanie au produs anul trecut 38,5% din energia electrică a ţării, faţă de 37,8% în 2021, arată datele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.