Apetitul românilor pentru circuitele turistice în destinaţii exotice este în creştere, locaţiile preferate de turiştii români cu bani fiind în special Africa de Sud, Thailanda, China, dar şi Rusia sau Maroc, potrivit agenţiei de turism online Paravion, care a înregistrat vânzări în creştere cu aproximativ 20% de la începutul anului pe acest segment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turiştii românii alocă pentru circuitele turistice în destinaţii considerate exotice un buget mediu de 800 de euro de persoană, pachet care include biletul de avion, transportul la destinaţie, cazare cu demipensiune sau pensiune completă şi intrări la obiectivele care fac parte din program.

Românii merg în astfel de locuri exotice în special lunile februarie, martie, octombrie şi noiembrie, atunci când temperaturile din ţară nu sunt foarte ridicate, spune Remus Vişan, directorul general al Paravion.

O altă categorie în creştere în România este cea a turismului cultural. Românii amatori de destinaţii culturale pot opta pentru circuite în Japonia, China şi Hong Kong, Iordania sau Thailanda-Malaezia-Singapore.

De asemenea, unii turişti români preferă rute "scenice", precum Perlele Turciei Orientale, Anatolia - Cappadocia‚ sau Portugalia - Andaluzia – Maroc.

Însă agenţile de turism au început să vândă şi circuite mixte, care includ şi plaje exotice, în destinaţii precum Bali, Indonezia, sau Cancun şi Varadero, Mexic.

În topul celor mai scumpe circuite turistice vândute în acest an se află un sejur în Africa de Sud, disponibil la preţul de 2.698 de euro de persoană, care include bilete de avion, cazare pentru 11 nopţi la hoteluri de 4 şi 5 stele, transport local cu autocare, ghizi locali, tururi ale oraşelor Cape Town, Kynsa, Johannesburg şi Pretoria, excursii la Capul Bunei Speranţe, pe ruta Panorama, cu vizite la o fermă de struţi, peşterile Cango, ferma Cango Wildlife, Parcul Naţional Kruger şi un drum al vinului, cu degustări de vin şi brânză.

Al doilea cel mai scump circuit turistic vândut de agenţie a fost Thailanda - Bangkok şi Phuket, la preţul de 1.800 de euro de persoană, care include bilete de avion, chiar şi pentru cursele interne la destinaţie, opt nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele, transfer între aeroporturi şi hoteluri, ghizi locali şi turul oraşului Bangkok, cu o vizită în Thonburi şi Grand Palace & Temple, cu prânz inclus.

”Pentru a se bucura pe deplin de vacanţă, le recomandăm amatorilor de circuite turistice să caute programe nu foarte încărcate cu multe vizite de obiective într-un timp scurt, pentru a putea ’gusta’ cu adevărat destinaţia respectivă”, a mai spus Vişan.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că o destinaţie tot ma căutată de către turiştii cu bani din România este Norvegia, unde un circuit în zona de fiorduri este disponibil la preţul de 1.320 de euro de persoană, care include bilete de avion, şase nopţi de cazare la hoteluri de 3 stele, cu demipensiune, transport local cu autocare şi croaziere pe fiorduri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.