Directorul general al băncii austriece Hypo Landesbank Vorarlberg, menţionată în documentele Panama Papers, şi-a anunţat demisia, devenind unul dintre bancherii importanţi care renunţă la funcţie după apariţia informaţiilor despre companiile offshore, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Grahammer, care a devenit director general al Hypo Landesbank Vorarlberg din 2012, a informat joi conducerea băncii, în mod surprinzător, că demisionează.

Televiziunea austriacă ORF, una dintre cele peste 100 de compania media care a investigat documentele firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca, a relatat că Hypo Landesbank Vorarlberg are legătură cu companii offshore prin intermediul unor mandatari din Liechtenstein.

Autoritatea austriacă de supraveghere a pieţei financiare, FMA, investighează dacă Hypo Vorarlberg şi Raiffeisen Bank International, menţionată la rândul ei în documentele Panama Papers, a luat măsurile necesare pentru combaterea spălării banilor.

”Sunt 100% convins că banca nu a încălcat legile sau sancţiunile”, a afirmat Grahammer într-un comunicat al Hypo, deţinută în majoritate de provincia austriacă Vorarlberg, aflată la graniţa cu Liechtenstein şi Elveţia.

El a precizat că decizia de a demisiona a luat-o după mai multe evenimente care au avut loc în ultimul an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.