Atunci când este responsabil de o afacere la început de drum, un tânăr antreprenor poate pierde din vedere perspective sănătăţii şi importanţa prevenţiei medicale atât în cazul său, cât şi al angajaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principala problemă, identificată de cei de la Life Happens (The Life and Health Insurance Foundation), este lipsa de informare asupra beneficiilor unei asigurări de sănătate.  Aceeaşi organizaţie susţine că, in special in cazul milenialilor - generatia celor născuti între 1980 şi 2000 - mai mult de 50% dintre persoane nu iau in calcul eventualele riscuri medicale şi nu consideră achizitionarea unei asigurari medicale o prioritate.

Care sunt principalele beneficii ale unei asigurari de sanatate pe care un antreprenor ar trebui sa le aiba in vedere?

Acopera o gama complexa de servicii medicaleasigurarea de sănătate acoperă costuri atât pentru prevenţie cât şi pentru tratament, chiar şi in situatii complexe, ce necesita spitalizare sau ingrijire indelungata;

Poate fi folosita si in afara ţării – pentru a avea grija de angajatii sai chiar si in timpul vacantelor sau a calatoriilor in interes de serviciu, antreprenorul poate alege un plan de asigurare internationala de sanatate, care asigura ingrijire medicala atat in tara, cat si in afara ei;

Planul de asigurare e personalizabil – angajatorul poate alege sa modifice tipul de asigurare aleasa in functie de nevoile sale si ale angajatilor;

Cheltuielile sunt deductibile fiscal – conform legii, prima de asigurare beneficiaza de avantaje fiscale de pana la 400 de euro/an, in functie de asigurator;

Ajuta la reducerea concediilor medicale – prin faptul ca permite ingrijirea si tratamentul medical rapid, riscul ca eventualele probleme medicale ale angajatilor sa avanseze este minim, deci nu va fi nevoie de concediu medical.

Planurile de asigurare medicala internationala MediHelp sunt deductibile fiscal în limita a 400 de euro/an si ofera acoperire pentru proceduri medicale complexe in cadrul unei retele de peste 425.000 de clinici private din intreaga lume.

Printre costurile acoperite se numara cele pentru control medical, spitalizare, ingrijire maternala, tratament dentar sau interventii chirurgicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.