Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, seară, că, în proporţie de 75%, se va merge pe asumarea răspunderii pentru adoptarea Legii bugetului, decizia finală urmând a fi luată, însă, în cursul zilei de marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mâine vom lua decizia în funcţie de evaluare a pe care o vom face după întâlnirea cu formaţiunile politice parlamentare. Există clar şi varianta angajării răspunderii, când luăm o decizie o vom face publică”, a spus Ludovic Orban, luni seară, la TVR 1.

Acesta a explicat că, în această săptămână, nu s-ar putea face dezbatere în Parlament, întrucât 38 de senatori PSD sunt la Bruxelles. 

”Deja este presiune publică să facem punte. Apoi, mai rămân doar data de 30 şi 31. Practic, pentru dezbaterea bugetului efectiv nu mai sunt decât trei zile 23, 30 şi 31”, a mai spus Orban, precizând că ”în orice ţară civilizată din lumea aceasta bugetul se adoptă înainte de începerea anului”.

”Am putea accepta dezbaterea, dar, dacă mă întrebaţi astăzi care este probabilitatea să mergem pe metoda angajării răspunderii, cam 75% angajare, 25% dezbatere parlamentară”, a mai spus premierul.

Anterior, Orban a precizat că a primit susţinerea conducerii PNL pentru o eventuală asumare a răspunderii pe legea bugetului, în cazul în care se va stabili acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.