Operatorul francez de reţele electrice RTE a avertizat sâmbătă cu privire la o posibilă situaţie ”tensionată” între oferta şi cererea de energie electrică din ţară, în urma valului de frig care a lovit Europa, cerând o reducere a consumului luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 RTE a emis un comunicat prin care le cere companiilor şi autorităţilor locale franceze să îşi reducă luni consumul de energie, în special între orele locale 7 a.m. şi 10 a.m..

De asemenea, RTE a cerut gospodăriilor să intensifice utilizarea aparatelor lor electrice sâmbătă şi duminică.

RTE a spus că luni dimineaţă consumul de energie electrică poate ajunge la 73.000 de megawaţi (MW), în timp ce producţia de energie electrică poate ajunge la 65.000 de MW.

 Ca urmare, Franţa ar putea importa până la 11.000 MW, a spus RTE.

Operatorul de reţea nu se aşteaptă la nicio întrerupere a furnizării de energie electrică şi îşi va actualiza prognoza duminică.

În februarie, compania a declarat că este necesar să se menţină un nivel sporit de vigilenţă în cazul unui val de frig care durează câteva zile consecutive, al producţiei eoliene scăzută sau al unei scăderi accentuate a disponibilităţii energiei nucleare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.