Cel puţin o parte dintre clienţii OpenAI, îngrijoraţi de evenimentele de la vârful companiei, iau în considerare să lucreze cu unul dintre concurenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe durata weekend-ului trecut, când Sam Altman a fost demis de la conducerea OpenAI, peste 100 de clienţi au luat legătura cu alte companii de AI, susţin sursele The Information.

Îngrijoraţi de ceea ce se va întâmpla cu OpenAI după demiterea lui Altman, aceştia au luat legătura cu competitori precum Anthropic, Google Cloud şi Cohere.

Alţii iau în considerare să treacă la Azure, serviciul de cloud al Microsoft, care oferă deja copii ale modelelor lingvistice dezvoltate de OpenAI.

După demiterea bruscă şi neaşteptată a lui Sam Altman, membrii consiliului director au numit deja doi conducători interimari, au negociat revenirea lui Altman şi au discutat o fuziune cu Anthropic.

Fuziunea propusă de OpenAI l-ar fi adus pe CEO-ul Anthropic, Dario Amodei, în locul lui Sam Altman.

Nu se cunoaşte, deocamdată, rezultatul discuţiilor dintre liderii celor două companii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.