Dezvoltatorul imobiliar One United Properties achiziţionează o clădire abandonată de lângă Ateneul Român, care va fi transformată într-un hotel lifestyle de 5 stele, One Plaza Athénée. Valoarea tranzacţiei se ridică la 13,5 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”One United Properties (BVB: ONE), investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, îşi continuă planurile de investiţii în regenerarea urbană printr-o nouă achiziţie: o clădire nefinalizată, abandonată în centrul istoric al Bucureştiului, care va fi transformată într-un hotel lifestyle de 5 stele - One Plaza Athénée. Valoarea tranzacţiei se ridică la 13,5 milioane de euro”, anunţă compania.

Clădirea achiziţionată se află în apropierea Ateneului Român, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 48 de milioane de euro.

Suprafaţa totală construită este de 10.154 mp, din care 6.410 mp supraterani şi diferenţa în 3 subsoluri, pe un teren cu suprafaţa de 1.361 mp.

Intenţia dezvoltatorului este să reautorizeze şi să finalizeze construcţia abandonată, care va fi transformată într-o dezvoltare imobiliară hotelieră de lux. One Plaza Athénée va deţine approximativ 100 de camere de hotel de 5 stele şi va beneficia de servicii precum piscină, spa, restaurante şi alte facilităţi la parter. Inaugurarea este estimată a avea loc în 2025.

Pe aceeaşi stradă, construită într-o singură perioadă istorică, domnia Regelui Carol I, One United Properties a achiziţionat în 2021 celebra clădire de la nr. 2 clasificată ca monument istoric, Casa Braikoff, care se află în proces de renovare completă, urmând a fi transformată în One Athénée, o dezvoltare rezidenţială de lux cu componente comerciale. Prin modul în care a fost concepută, Strada George Clemenceau oferă intimitate şi găzduieşte doar cateva proprietăţi, dintre care două sunt deja intrate în portofoliul One United Properties pentru renovare şi repunere în circuitul imobiliar. La numai câţiva paşi distanţă se află Ateneul Român, Calea Victoriei şi Piaţa Amzei.

„Ne bucurăm că prin această achizitie a unei clădiri nefinalizate, abandonate, dintr-o zonă cu o istorie aparte a oraşului reuşim să intensificăm eforturile companiei noastre de a se implica în regenerarea centrului Bucureştiului. One Plaza Athénée va deveni o dezvoltare reper pe harta hotelurilor de 5 stele. Ne aflăm în negocieri cu mai multe branduri globale, pentru operarea hotelului cu contract pe mai mulţi ani. Situat chiar în inima oraşului, viitorul hotel lifestyle va oferi numeroase opţiuni comerciale, culturale şi de divertisment la doar câţiva paşi distanţă”, a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Tot în luna decembrie 2022, compania a mai achiziţionat trei clădiri istorice în centrul Capitalei, pe strada Academiei, în vederea restaurării acestora şi transformării într-o nouă dezvoltare - One Downtown.

Regenerarea urbană şi protecţia patrimoniului cultural al Bucureştiului fac parte din strategia One United Properties. În 2021, dezvoltatorul a investit pentru prima dată în restaurarea monumentelor istorice, în urma achiziţiei Casei Braikoff. Clădirea istorică este în curs de renovare completă şi va fi cunoscută drept One Athénée. În plus, în martie 2022, One United Properties a achiziţionat un alt monument istoric - fosta fabrică Ford, situată în cadrul dezvoltării multifuncţionale One Floreasca City, care este în curs de restaurare şi va fi transformată într-un spaţiu comercial, denumit One Gallery.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.