Dezvoltatorul imobiliar One United Properties anunţă închierea unui acord de vânzare pentru participaţia deţinută în One Herăstrău Office către un investitor privat, valoarea tranzacţiei fiind de 21 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”One United Properties (BVB: ONE), investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din România, anunţă închierea unui acord de vânzare pentru participaţia deţinută în One Herăstrău Office S.A. către un investitor privat. Valoarea tranzacţiei se ridică la 21 milioane de euro. Compania One United Properties a fost asistată în cadrul tranzacţiei de către JLL România”, anunţă dezvoltatorul.

One United Properties deţinea 30% din acţiunile One Herăstrău Office Properties S.A., care, la rândul său, deţinea 66,67% din pachetul de acţiuni One Herăstrău Office S.A.. Participaţia a fost achiziţionată în iunie 2020 la o evaluare a clădirii de 15 milioane de euro.

Clădirea de birouri One Herăstrău Office situată în zona de Nord a Bucureştiului este în prezent închiriată în proporţie de 100%. Clădirea are o suprafaţă închiriabilă totală de 8,074 mp şi oferă spaţii de birouri moderne.

”Clădirea de birouri One Herăstrău Office a atins un grad total de ocupare încă din prima parte a anului trecut, ceea ce confirmă trendul actual în privinţa cererii companiilor pentru birouri moderne şi certificate. Piaţa locală de investiţii continuă să fie atractivă, după un an 2022 record din punct de vedere al tranzacţiilor, cu lichiditate în creştere şi un potenţial semnificativ de a atrage investitori noi”, a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties. 

One Herăstrău Office este o clădire de birouri cu parter + 7 etaje şi locuri de parcare distribuite pe 3 etaje subterane, situată în Nordul Bucureştiului, într-o zonă exclusivistă, în imediata apropiere a parcului Herăstrău. Clădirea este certificată BREEAM şi beneficiază de o soluţie inovatoare cu panouri fotovoltaice integrate în faţadă şi pe acoperiş, care contribuie la reducerea substanţială a consumului de energie.

În urma vânzării pachetului de acţiuni la One Herăstrău Office Properties S.A., suprafaţa închiriabilă brută (GLA) a portofoliului de birouri al companiei se va ridica la 130.000 mp şi include One Tower, One Cotroceni Park Faza 1 şi Faza 2, One Victoriei Plaza, One North Gate şi Eliade Tower. Împreună cu componenta de retail, portofoliul comercial al One United Properties, care include Bucur Obor şi One Gallery, va ajunge la o suprafaţă închiriabilă brută de aproximativ 172.000 mp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.