Combinatul petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a anunţat joi că a fost finalizată tranzacţia privind vânzarea activului Divizia Materiale de Construcţii Ramplast, iar societatea de stat a încasat integral preţul tranzacţiei, 12,11 milioane lei, fără TVA, de la Dynamic Selling Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 12 iunie a fost semnat contractul de vânzare încheiat între Oltchim, în calitate de vânzător şi Dynamic Selling Group SRL, în calitate de cumpărător, iar în data de 13 iunie a fost încasat integral preţului tranzacţiei, de 12.111.320 lei, fără TVA”, arată un comunicat al Oltchim, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL au anunţat în luna decembrie 2017 că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române în calitate de Garant.

S-a stabilit atunci că societatea Chimcomplex Borzeşti trebuie să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru active.

Oltchim a realizat în primele trei luni ale acestui an un profit net de 46,33 milioane lei, de şase ori mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, de 7,57 milioane lei.

Vânzările nete au urcat la 297,59 milioane lei, cu 34% mai mari faţă de perioada ianuarie-martie 2017, când au fost 221,75 milioane lei.

Societatea a vândut în trimestrul I 2018 produsele chimice atât pe piaţa locală, aproximativ 22% din cifra de afaceri, cât şi pe cea internaţională, aproximativ 78% din cifra de afaceri, se menţionează în raport.

La 31 martie,  Oltchim înregistra datorii totale în sumă de 1,3 miliarde lei, din care cea mai mare parte, de 1 miliard de lei, sunt datorii înregistrate în conformitate cu Planul de reorganizare, iar 170 milioane lei sunt datorii nete acumulate după intrarea in insolvenţă.

Combinatul vâlcean are circa 2.000 de salariaţi.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Statul român, prin Ministerul Economiei, este acţionar majoritar, cu 54,8% din acţiuni.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.