Secretarul general al OPEC, Haitham Al Ghais, a declarat duminică că ”pieţele petroliere trec printr-o etapă de mari fluctuaţii” şi că scopul organizaţiei şi al producătorilor din afara organizaţiei este de a menţine stabilitatea pieţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al Ghais a făcut declaraţia în timpul unei vizite de două zile la Alger.

Secretarul general al Organizaţiei Ţărilor Arabe Exportatoare de Petrol (OAPEC), Ali bin Sabt ,a declarat la rândul său, sâmbătă, că decizia OPEC+ de a-şi reduce obiectivul de producţie de petrol este corectă şi a fost luată la momentul potrivit.

Decizia a luat în considerare incertitudinea din jurul performanţei economiei globale şi a fost în concordanţă cu abordarea de succes adoptată de OPEC+ în luarea de măsuri proactive pentru a evita orice dezechilibre pe piaţa petrolului, în special pe partea cererii şi a ofertei, a spus Ali bin. Sabt.

OAPEC cuprinde Algeria, Bahrain, Egipt, Irak, Kuweit, Libia, Qatar, Arabia Saudită, Siria, Tunisia şi Emiratele Arabe Unite.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), formată din 13 membri, şi aliaţii săi, printre care Rusia, şi-au redus obiectivul de producţie cu 2 milioane de barili pe zi, când s-au întâlnit pe 5 octombrie.

Măsura a fost luată chiar dacă oferta de pe pieţele de combustibil rămâne scăzutăe, stocurile din economiile majore fiind la niveluri mai scăzute decât atunci când OPEC a redus producţia în trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.