Ce a fost mai rău a trecut pentru compania aeriană germană Lufthansa, după ce lipsa de personal a provocat haos în zborurile din timpul verii, dar nivelurile concediilor medicale rămân ridicate, a declarat Christina Foerster, membră a consiliului de administraţie, ziarelor din grupul Funke Media, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile aeriene din Europa au reuşit cu greu să facă faţă unei reveniri puternice a cererii din sezonul vacanţelor, după ce pandemia de Covid-19 a oprit multe călătorii.

Multe aeroporturi s-au confruntat cu cozi uriaşe din cauza lipsei de personal, ceea ce a determinat anulări de ultim moment.

"Punctul de jos a trecut. Operaţiunile de zbor sunt în mare parte stabilizate. Cu toate acestea, vara aceasta avem de-a face cu un nivel al concediilor medicale care nu este uşor de compensat", a spus Foerster, într-un interviu publicat duminică.

Aceasta a adăugat că situaţia rămâne o provocare. Majoritatea anulărilor de zboruri afectează rutele interne unde există alternative, a spus ea.

Foerster a adăugat, totuşi, că situaţia se va îmbunătăţi semnificativ doar cu programul zborurilot de iarnă, de la sfârşitul lunii octombrie.

Lufthansa a declarat joi că se aşteaptă ca cererea de zboruri pe distanţe scurte în Europa să stimuleze creşterea companiilor sale aeriene de pasageri în acest an şi că estimează o revenire la profitul operaţional al grupului pentru întregul an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.