Ofertele de locuri de muncă din SUA au scăzut în octombrie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate, un semn că presiunile de pe piaţa forţei de muncă ar putea slăbi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul locurilor de muncă oferite au totalizat în octombrie 8,73 milioane, ajustate sezonier, o scădere cu 617.000 , sau cu 6,6%, a raportat marţi Departamentul Muncii.

Cifra este cu mult sub estimarea de 9,4 milioane a Dow Jones şi cea mai mică din martie 2021.

Scăderea locurilor de muncă vacante a dus la un raport de 1,3 la 1 între locurile de muncă disponibile pentru lucrătorii disponibili, un nivel care în urmă cu doar câteva luni era în jur de 2 la 1, şi este aproape egal cu nivelul prepandemie, de 1,2 la 1.

Factorii de decizie ai Rezervei Federale (Fed) urmăresc îndeaproape raportul, cunoscut sub numele de Sondajul privind ocuparea forţei de muncă şi schimbarea forţei de muncă, pentru a găsi semne de slăbiciune a forţei de muncă.

Fed a majorat dramatic ratele dobânzilor din martie 2022, într-un efort de a încetini piaţa muncii şi de a reduce inflaţia şi ia în considerare următoarea sa mişcare de politică monetară.

În timp ce locurile de muncă dosponibile au scăzut dramatic, numărul total de angajări a coborât uşor, în timp ce disponibilizările şi despărţirile au fost modest mai mari.

Demisiile, care sunt văzute ca o măsură a încrederii lucrătorilor în capacitatea de a schimba locul de muncă şi de a găsi cu uşurinţă altul, au fost, de asemenea, puţin modificate.

Rata de demisie a atins un vârf de aproximativ 3% din totalul angajării la sfârşitul anului 2021 până la începutul lui 2022, în timpul a ceea ce a fost pe scurt cunoscut sub numele de Marea Demisie, deoarece muncitorii şi-au părăsit vechile locuri de muncă în căutarea unor posturi care plăteau mai mult şi ofereau condiţii de muncă mai bune; de atunci a scăzut la 2,3%.

”Aceste date confirmă cu siguranţă decizia Fed de a menţine dobânzile neschimbate în timp ce caută semne de schimbare în următoarea întâlnire de săptămâna viitoare”, a declarat Tuan Nguyen, economist american la RSM.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.