Compania Oculus a început livrările de ochelari Rift pentru realitatea virtuală, la aproximativ doi ani după ce compania a fost preluată de Facebook, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primii investitori în campania de strângere a fondurilor pentru Oculus, pe site-ul Kickstarter, în 2012, au început să primească ochelarii Rift începând de luni.

Primele pre-comenzi vor începe să fie livrate la jumătatea acestei săptămâni, a precizat Oculus.

Compania Oculus, înfiinţată în 2012, a lansat o campanie pe Kickstarter pentru atragerea unei finanţări de 250.000 de dolari. Doi ani mai târziu, Facebook as cumpărat Oculus pentru circa 2 miliarde de dolari.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că realitatea virtuală poate fi noua platformă majoră pentru IT.

În acest an, HTC şi Sony urmează la rândul lor să lanseze propriile produse destinate realităţii virtuale, companiile fiind interesate să ofere noi experienţe clienţilor, pentru jocuri şi divertisment.

”Ochelarii care pot fi cumpăraţi astăzi nu reprezintă cea mai ambiţioasă viziune a Oculus pentru realitatea virtuală, dar este o viziune pe care compania a concretizat-o cu succes”, a scris Adi Robertson, analist la site-ul Verge.

Dispozitivul, la un preţ de 599 de dolari, este însoţit de o telecomandă, un sistem audio, un senzon şi un dispozitiv de control wireless Xbox One.

Potrivit Oculus, există peste 30 de jocuri disponibile pe Oculos Store, iar în curând va adăuga filme de lung metraj şi mai mult conţinut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.