O reţea de trei firme care au realizat tranzacţii fictive cu zahăr, ulei de floarea-soarelui şi materiale de construcţii a prejudiciat bugetul de stat cu peste 4,73 milioane euro (21,3 milioane lei) prin neplata TVA şi a impozitului pe profit, a anunţat joi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antifrauda a a sesizat în ianuarie procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care au efectuat joi 20 de percheziţii la domiciliul şi la sediile unor firme de pe raza judeţelor Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi.

Cele trei firme au înregistrat achiziţii şi livrări fictive de zahăr, ulei de floarea-soarelui şi materiale de construcţii, necesare creării unei provenienţe aparent licite şi diminuării masei impozabile, se arată într-un comunicat al Fiscului.

DIICOT a anunţat joi dimineaţă că mai multe percheziţii sunt derulate în judeţele Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 17 milioane de lei, fiind vizat şi omul de afaceri sirian Waari Ghessan care are afaceri în Timiş, fost partener de afaceri al lui Georgică Cornu.

Percheziţii au avut loc şi la locuinţa omului de afaceri sirian, precum şi la sediul firmei sale care are ca obiect de activitate comerţul cu apă minerală, sucuri şi alte produse.

Anchetatorii spun că Waari Ghessan ar fi fost liderul unei reţele care, între anii 2010- 2015, a prejudiciat statul. Concret, omul de afaceri nu ar fi declarat venituri obţinute în urma vânzării produselor şi ar fi introdus în contabilitate facturi privind operaţiuni fictive desfăşurate cu alte firme conduse de rude şi apropiaţi, firme care aveau sediile în Bihor, Dolj şi Mehedinţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.