O judecătoare din California a suspendat duminică interdicţia impusă de administraţia Trump descărcării aplicaţiei chineze WeChat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordinul Departamentului pentru Comer ar fi obligat Apple şi Google, divizie a grupului Alphabet, să nu mai permită descărcarea aplicaţiei WeChat, deţinută de grupul chinez Tencent Holding începând de duminică seara.

Judecătoarea Laurel Beeler a afirmat într-o hotărâre că utilizatorii WeChat care au intentat un proces ”au prezentat numeroase argumente pe baza Primului Amendament al Constituţiei care au înclinat balanţa în favoarea reclamanţilor”.

Hotărârea preliminară a judecătoarei Beeler a blocat şi un alt ordin al Departamentului pentru Comerţ care ar fi interzis alte tranzacţii cu WeChat în Statele Unite. Interdicţia ar fi afectat folosirea aplicaţiei de către utilizatorii actuali ai acesteia.

Departamentul pentru Comerţ şi Cas Albă nu au comentat imediat decizia judecătoarei.

Vineri dumineaţă, Departamentul pentru Comerţ anunţare că va interzice tranzacţiile de afaceri cu aplicaţiile chineze WeChat şi TikTok, începând de duminică.

Sâmbătă, preşedintele Donald Trump a anunţat că a aprobat acordul prin care Oracle şi Walmart se vor asocia cu aplicaţia de video-sharing TikTok, care va permite evitarea închiderii acesteia din motive de siguranţă a datelor utilizatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.