O firmă privată, expertul independent Pluri Consultants România SRL, a început procedura de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru ocuparea celor şase posturi de membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, potrivit prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, arată un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ceea ce priveşte condiţiile generale minime obligatorii de participare pentru poziţiile de membru al consiliului de administratie, se cere: cunoaşterea limbii române (scris şi vorbit) la nivel experimentat, dar şi a minum unei limbi de circulaţie internaţională la nivel independent.

Candidaţii trebuie totodată să aibă o stare de sănătate corespunzătoare şi o capacitate deplină de exerciţiu, să fie absolvenţi de studii superioare cu diplomă de licenţă ai unor instituţii de învăţământ superior, dar şi să aibă o experienţă profesională de minim zece ani, din care minim cinci ani în funcţii de conducere/administrare în instituţii publice sau companii private.

Cei interesaţi nu trebuie să aibă antecedente şi să nu facă parte concomitent din mai mult de trei consilii de administraţie ale unor regii autonome sau societăţi comerciale.

Constituie avantaj studiile postuniversitare şi programele de formare specializate în domenii relevante pentru activitatea societăţii, dar şi experienţa în companii care operează în domeniul prestării de servicii de primire/depozitare produse petrochimice sau domenii similare.

Astfel, între 4 ianuarie şi 5 februarie, se depun dosarele de candidatură, ce vor fi evaluate între 5 şi 7 februarie.

În următoarele zile, va fi realizată o listă scurtă cu cei selectaţi.

În acest sens, între 7 şi 9 februarie, firma privată va ”proceda la verificarea referinţelor despre candidaţi, la punctarea criteriilor prescriptive şi proscriptive din matricea profilului consiliului precum şi la analiza comparată complexă a candidaturilor”.

În plus, echipa de consultanţi care efectuează analiza candidaturilor poate decide să ceară candidaţilor de pe lista lungă definitivă să completeze un set adaptat de chestionare electronice de evaluare si să îi intervieveze (interviu online sau telefonic).

”Se face o primă evaluare a competenţelor şi trăsăturilor şi o primă ierarhizare a candidaţilor pe tip de post de admionistrator, respectând cerinţele profilului candidaţilor şi ale profilului consiliului, pe baza căreia se stabileşte lista scurtă”, arată documentul.

Ulterior, între 9 şi 26 februarie, candidaţii nominalizaţi pe lista scurtă depun declaraţiile de intenţie, care vor fi punctate în etapa de selecţie finală.

Pe 28 februarie, candidaţii care au depus declaraţiile de intenţie participă la interviul de selecţie finală. În această etapă se punctează competenţele şi trăsăurile candidaţilor, atât pe baza interviului cât şi a declaraţiei de intenţie. La final se elaborează lista ierarhizată a candidaţilor din care se vor face propunerile de nominalizare.

Candidaţii propuşi spre nominalizare şi acceptaţi vor semna contractul de mandat.

”Toate aceste etape sunt eliminatorii”, informează documentul.

Pe 23 noiembrie 2017, conducerea Oil Terminal a decis ca Pluri Consultants Romania SRL să fie expertul independent specializat în recrutarea resurselor umane care va efectua servicii de asistenţă în vederea selecţiei membrilor Consiliului de Administraţie la "Oil Terminal" în conformitate cu OUG 109/2011 cu modificările şi completările ulterioare. 

Oil Terminal a raportat un profit net de 11,5 milioane lei în primele nouă luni, în scădere cu 24,9%, de la 15,3 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

În perioada ianuarie – septembrie, cifra de afaceri netă înregistrează o creştere cu 3,5% faţă de primele nouă luni din 2016, până la 120,9 milioane lei, generată de creşterea cu 2,9% a veniturilor din servicii prestate.

Cantităţile derulate de ţiţei şi alte produse petroliere s-au ridicat la 4,06 milioane tone, în scădere cu circa 6% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2016.

Companiat are aproape 950 de salariaţi.

Principalul acţionar este statul român prin Ministerul Energiei, deţinând 59,62% din capitalul social.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 94,9 milioane lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.