Enel anunţă că Slovenské elektrárne, companie în cadrul căreia Grupul Enel controlează o participaţie de aproximativ 33%, conectează Unitatea 3 de la Mochovce la reţea, în Slovacia, şi începe să producă energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o etapă importantă pentru Slovenské elektrárne, care a început construcţia Unităţii 3 de la Mochovce în 2008, precum şi pentru Grupul Enel, care controlează în prezent o participaţie de aproximativ 33% din companie. Mochovce este a doua centrală nucleară nou construită care este conectată la reţea în Europa în ultimii 15 ani”, anunţă Enel.

Slovenské elektrárne (SE) a conectat primul dintre cele două generatoare cu turbină ale unităţii 3 a centralei nucleare de la Mochovce la reţeaua electrică slovacă şi a început să furnizeze energie electrică după sincronizarea generatorului cu reţeaua, la 20% din capacitatea nominală a reactorului.

Centrala a fost conectată la mai puţin de trei săptămâni după ce autoritatea de reglementare nucleară slovacă a dat undă verde pentru a demara procesul de punere în funcţiune a reactorului, la 13 ianuarie 2023.

”Este o etapă importantă pentru Slovenské elektrárne, care a început construcţia unităţii 3 de la Mochovce în 2008, dar şi pentru grupul Enel, care controlează în prezent o participaţie de aproximativ 33% din companie. Noua capacitate de producţie, care este în conformitate cu parametrii taxonomiei UE, este a doua centrală nucleară nou construită care este conectată la reţeaua europeană în 15 ani. Odată ce va fi complet operaţională, Unitatea 3, de 471 MW, de la Mochovce va contribui la reducerea dependenţei Europei de gaze naturale şi va acoperi aproximativ 13% din consumul total de energie electrică al Slovaciei, fără emisii de carbon”, anunţă grupul.

Acţionarul majoritar al SE este Slovak Power Holding B.V. (SPH), cu o participaţie care depăşeşte uşor 66%. EP Slovakia B.V. (o filială a grupului EPH) deţine 50% din capitalul social în cadrul SPH, iar restul de 50% aparţine Enel Produzione S.p.A. (o filială a grupului Enel). Republica Slovacă, prin Ministerul Economiei, este acţionarul minoritar al SE, cu o participaţie puţin mai mică de 34%.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.