Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanţilor l-a invitat vineri pe Jeff Bezoso la o audiere referitoare la acuzaţiile că Amazon foloseşte date legate de comercianţii care folosesc platforma companiei de comerţ electronic pentru a crea produse atrăgătoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare semnată de membri democraţi şi republicani ai comisiei, parlamentarii fac referire la un articol publicat pe 23 aprilie de Wall Street Journal despre Amazon, afirmând: ”Dacă informaţiile din articolul Wall Street Journal sunt corecte, atunci declaraţiile făcute de Amazon în comisie despre practicile companiei par să fie inşelătoare, posibil false sau mărturie mincinoasă”.

Un purtător de cuvânt al Amazon a spus că nu are niciun comentariu imediat.

Subiectul se referă la declaraţii făcute de consilierul general asociat al Amazon, Nate Sutton, care în iulie anul trecut a negat sub jurământ şi în mărturie scrisă că Amazon s-a folosit de informaţii sensibile de afaceri, provenite de la comercianţi independenţi de pe platoforma sa, pentru a dezvolta produse care să fie vândute de Amazon.

Publicaţia Wall Street Journal a relatat luna trecută că Amazon s-a folosit de astfel de date şi a citat 20 de foşti angajaţi ai diviziei Amazon pentru afaceri sub brand privat.

Scrisoarea a fost semnată de reprezentantul Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei judiciare, David Cicilline, preşedintele subcomisiei antitrust, Joe Neguse şi Pramila Jayapal, toţi democraţi.

Reprezentanţii republicani James Sensenbrenner, Ken Buck şi Matt Gaetz au semnat la rândul lor scrisoarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.