Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite lucrează pentru a autoriza complet, luni, vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer-BionTech, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de New York Times, ttransmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul de evaluare ar putea totuşi să depăşească ziua de luni, în condiţiile în care negocierile şi lucrările legate de documentaţie continuă.

Decizia ar face ca vaccinul dezvoltat de Pfizer-BionTech să fie primul vaccin care va trece de la autorizaţia de urgenţă la cea completă din partea FDA.

FDA a refuzat să comenteze în legătură cu articolul publicat de NYT.

Consilierul medical şef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat pe 8 august, pentru Associated Press, că speră ca vaccinurile să înceapă să obţină autorizarea completă în cursul lunii august, adăugând că acest lucru va face ca un număr mai mare de companii şi şcoli să impună vaccinarea.

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi, din cauza creşterii cazurilor de Covid-19 în toată ţara în ultimele săptămâni, iar unele au citat aprobarea deplină a vaccinurilor de către FDA ca parte a procesului decizional.

Aprobarea completă ar putea ajuta, de asemenea, să convingă persoanele care ezită să se vaccineze înainte ca FDA să autorizeze complet vaccinul.

Peste 203 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost administrate la nivel naţional, imunizând pe deplin peste 91 de milioane de oameni în SUA, conform datelor CDC valabile vineri.

Pfizer şi BioNTech au început procesul de solicitare a licenţei pentru vaccinul lor cu două doze în luna mai, după ce au primit autorizaţia de utilizare de urgenţă de la FDA în decembrie.

FDA are un obiectiv de şase luni pentru aprobarea medicamentelor cu mare prioritate.

Dacă va fi autorizat în mod oficial, vaccinul Pfizer şi BioNTech va rămâne disponibil pe piaţă după încheierea pandemiei, iar companiile vor putea promova vaccinul direct consumatorilor. Producătorilor de produse farmaceutice autorizate de urgenţă li se interzice promovarea vaccinurilor, a scris anterior CNBC.

Companiile au anunţat pe 16 august că au început procesul de aprobare pentru o doză de rapel destinată persoanele complet vaccinate, după transmiterea datelor studiilor clinice către FDA.

Înalţi oficiali din domeniul sănătăţii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Casa Albă şi FDA, au declarat miercuri, într-un comunicat, că eficacitatea vaccinurilor ARNm scade în timp, în special pentru cei cu sisteme imune compromise. Ei au spus că SUA vor începe să distribuie pe scară largă vaccinuri de rapel către public în septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.