Numărul americanilor cau au solicitat indemnizaţii pentru şomaj săptămâna trecută a atins cel mai redus nivel din ultimele 17 luni, sugerând încă o lună în care numărul locurilor de muncă a înregistrat o creştere puternică, cu toate că creşterea cazurilor de Covid-19 reprezintă un risc pentru redresarea pieţei muncii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul referitor la solicitările de indemnizaţii pentru şomaj a fost publicat joi de Departamentul Muncii.

Statisticile mai arată că numărul persoanelor care primesc ajutoare pentru şomaj din partea statelor a scăzut la începutul lunii august la niveluri care nu au mai fost întâlnire de la jumătatea lunii martie a anului 2020, când economia aproape s-a blocat din cauza măsurilor de carantină legate de Covid-19.

Solicitările iniţiale pentru beneficii pentru şomaj au scăzut cu 29.000, la un nivel ajustat la sezon de 348.000, în săptămâna încheiată pe 14 august. Al patrulea declin săptămânal a împins datele la cel mai redus nivel atins de la jumătatea lunii martie 2020.

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la 363.000 de cereri, săptămâna trecută.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.