Noul ministru francez al Mediului, Barbara Pompili, a declarat joi că va insista pentru oprirea temporară a deschiderii unor noi depozite folosite de afaceri online precum Amazon, ceea ce ar putea fi un impediment pentru gigantul american de comerţ electronic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompili, care a fost numită în funcţia de ministru în cadru unei remanieri a guvernului de către preşedintele Emmanuel Macron din această lună, a afirmat că acest moratoriu ar fi pentru o perioadă de câteva luni şi ar avea rolul să permită o discuţie largă referitoare la sectorul comerţului cu amănuntul.

”Nu este o armă împotriva Amazon”, a afirmat Pompili la postul de radio France Inter.

Amazon intenţiona să deschidă noi depozite în Franţa, pe termen scurt şi mediu.

Pompili a afirmat că vrea să protejeze micile afaceri de retail şi să le ajute să supravieţuiască expansiunii majore a rivalilor de comerţ electronic. Aceasta a spus că iniţiativa a fost discutată cu alţi miniştri, dar că guvernul nu a luat încă măsuri concrete.

Moratoriul ar permite solicitarea unui raport parlamentar pentru a investiga impactul avut de planurile referitoare la depozite asupra locurilor de muncă şi asupra comunităţilor locale.

Amazon a întâmpinat probleme în  Franţa în timpul pandemiei, după un conflict cu sindicatele referitor la măsurile de siguranţă, care a obligat grupul să îşi închidă cele şase depozite timp de câteva săptămâni şi să restrângă sau să amâne unele livrări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.