NN România va reduce anul acesta comisioanele pentru pensii facultative de la 4,95% la 1,5%, respectiv 1,7%, după ce va primi aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat marţi directorul general NN Asigurări de Viaţă, Marius Popescu, într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NN România intenţionează să ieftinească produsele de investiţii şi de economisirii de aceea la începutul anului a redus comisionul pentru asigurări de viaţă cu componentă investiţională de la 5% la 1,5%.

Compania face demersuri să reducă comisioanele şi în cazul pensiilor facultative. 

“Am trimis către ASF propunerea noastră de prospect pentru fondul de pensii private facultative, şi în această propunere se regăseşte 1,5% pentru fondul NN Activ, care nu este un fond garantat, şi 1,7% pentru fondul NN Optim, care este fondul nostru garantat”, a spus Popescu.

Grupul intenţionează ca în acest an să crească vânzările de protecţie.

“Există un deficit de protecţie de deces, invaliditate. (...) Vrem să creştem nivelul de penetrare a acestui proces”, a menţionat Popescu.

Activele financiare administrate de NN Asigurări de Viaţă au ajuns la 3,26 miliarde lei în 2016, cu 7,7% mai mult faţă de nivelul de 3 miliarde de lei atins anul anterior.

Primele brute subscrise au fost de 661,7 milioane de lei la finalul anului 2016, în creştere cu 5,2% faţă de 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.