New York Stock Exchange (NYSE) a anunţat, miercuri, că va delista trei companii chineze de telecomunicaţii, confirmând o decizie la care renunţase luni, după ce secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, a transmis NYSE că nu este de acord cu anularea delistărilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura, care va intra în vigoare pe 11 ianuarie, marchează a treia oară într-o săptămână când conducerea NYSE a luat o decizie în această chestiune. Aceste răzgândiri scot în evidenţă confuzia referitoare la ce firme sunt incluse într-un decret emis în noiembrie de preşedintele Donald Trump, care interzice americanilor să investească în companii tranzacţionate public despre care Washingtonul afirmă că au legături cu armata chineză.

De asemenea, măsura survine pe fondul escaladării tensiunilor la Washington legate de politica faţă de China, în ultimele zile ale administraţiei Trump.

NYSE a anunţat, joia trecută, planul de a delista China Mobile, China Telecom şi China Unicom Hong Kong.

Luni, NYSE s-a răzgândit, după ce s-a consultat cu autorităţile de reglementare, şi a decis să păstreze companiile listate, dar decizia a atras critici că Trezoreria SUA este slabă faţă de China. Miercuri, NYSE a hotărât să revină la planul iniţial.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.