Netflix cooperează cu Fiscul italian în ancheta privind o eventuală evaziune fiscală, au declarat joi seară pentru AFP reprezentanţi ai companiei, potrivit businesstimes.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi gigantul american nu are birouri sau vreun sediu în Italia, procurorii din Milano au deschis o cercetare preliminară a companiei pentru că serverele şi cablurile pe care le foloseşte reprezintă infrastructură digitală ceea ce face ca veniturile companiei să fie taxabile sub legea italiană, a scris joi Corriere della Sera.

Netflix a pus la dispoziţia providerilor de servicii de internet din Italia computere speciale pentru a reduce presiunea exercitată de streaming-ul video asupra altor reţele. 

„Netflix lucrează îndeaproape cu autorităţile fiscale italiene. Plătim toate taxele necesare în Italia şi alte ţări din lume”, a declarat un purtător de cuvânt.

Netflix, care se consideră o companie de divertisment mai degrabă decât una tehnologică, a spus că a investit milioane de euro în producţii italiene.

A ajuns în Italia în 2015 şi la finalul anului trecut avea aici 1,4 milioane de abonaţi.

Italia a aprobat recent o lege privind media care aplică legislaţia europeană şi obligă serviciile de streaming precum Netflix şi Amazon Prime Video să investească 30% din venituri în producţii locale.

Procurorii din Milano au cercetat recent companii ca Apple, Amazon şi Facebook şi au colectat taxe pentru statul italian în valoare de peste 5 miliarde de euro. Toate aceste companii însă au birouri în Italia.

Anul trecut, Facebook a fost de acord să plătească Italiei peste 100 de milioane de euro după o astfel de cercetare.

Amazon a plătit peste 100 de milioane de euro în 2017, iar Google, 306 milioane de euro. Ele au urmat companiei Apple, care, în 2015, a plătit peste 300 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.