Warner Bros. Discovery şi Netflix ar negocia licenţierea în scopul difuzării unora dintre titlurile HBO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Goana după bani îi face pe cei de la Warner Bros. Discovery să licenţieze producţiile HBO rivalului Netflix, conform Deadline.

Licenţierea nu va fi exclusivă, conform surselor Deadline, ceea ce înseamnă, ca, dacă cele două părţi ajung la o înţelegere, aceleaşi titluri ar urma să poată fi văzute atât pe Max, cât şi pe Netflix.

Prima producţie pe care Netflix o va prelua de la Warner Bros. Discovery va fi serialul de comedie Insecure, adaugă aceleaşi surse, care spun că negocierile sunt încă la început.

Pentru Warner Bros. Discovery licenţierea către alte servicii de streaming a propriului conţinut nu este o noutate. Compania a făcut asta în ultimii ani pentru a-şi creşte veniturile.

Pentru Netflix însă, dacă se concretizează, această decizie ar putea marca o schimbare semnificativă. În ultimii ani, Netflix s-a concentrat aproape exclusiv pe producţiile proprii, ceea ce are sens din punct de vedere financiar, dar nu este o politică apreciată de toţi abonaţii.

Dacă vrea să-şi păstreze şi să-şi crească în continuare numărul de utilizatori, pe lângă noua taxa de sharing, Netflix ar trebui să facă un efort şi să licenţieze şi producţiile de succes ale altor companii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.