NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, anunţă că a obţinut o finanţare verde în valoare de 200 de milioane de euro, pe o perioadă de 5 ani, de la Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, a obţinut o finanţare verde în valoare de 200 de milioane de euro, pe o perioadă de 5 ani, de la Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank SA. Noul credit reprezintă încă un pas din strategia grupului de a accesa diferite surse de finanţare şi de a îşi consolida relaţiile cu partenerii bancari. Finanţarea a fost obţinută la un nivel competitiv al costului cu dobânda, în condiţiile actuale ale pieţei, prin raportare la ratele Euribor”, anunţă dezvoltatorul.

Împrumutul, semnat în martie 2023, se încadrează în categoria finanţărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuţie substanţială la atenuarea riscurilor climatice, deoarece atât Mega Mall cât şi Promenada Sibiu beneficiază de certificări sustenabile “BREEAM In-Use” şi de atestate de performanţă energetică de Clasa A.

În cadrul tranzacţiei de finanţare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internaţională de avocatură Dentons Europe - Zizzi-Caradja şi Asociaţii SPARL, iar consorţiul bancar a fost asistat de Wolf Theiss Rechtsanwalte GmbH & Co KG.

“Condiţiile de piaţă au fost solicitante în ultimele douăsprezece luni, dar în acelaşi timp au oferit un context excelent pentru consolidarea parteneriatelor noastre strategice. Noua finanţare îmbunătăţeşte poziţia de lichiditate a grupului şi dovedeşte încă o dată angajamentul nostru pe termen lung, în direcţia sustenabilităţii”, a spus Eliza Predoiu, chief financial officer, NEPI Rockcastle.

Noua finanţare va fi folosită pentru a rambursa liniile de credit utilizate pentru achiziţiile centrelor comerciale Forum Gdansk şi Copernicus Shopping Centre din Polonia, finalizate în decembrie 2022. Ulterior rambursării, capacitatea totală a acestor facilităţii de credit de tip revolving a grupului va fi restabilită la 620 de milioane de euro.

"Prin noua finanţare verde în valoare de 200 de milioane de euro, alături de alte surse de finanţare şi capital ale Grupului, am stabilit o structură de capital diversificată şi bine echilibrată, care va susţine ritmul de creştere a activităţii noastre. NEPI Rockcastle dispune de resurse adecvate şi variate pentru a finanţa planurile actuale de dezvoltare şi investiţii", a adăugat Rüdiger Dany, CEO, NEPI Rockcastle.

NEPI Rockcastle (NRP.AS) (JSE.NRP) este cel mai mare proprietar, dezvoltator şi administrator de centre comerciale cotat la bursă din Europa Centrală şi de Est, deţinând un portofoliu de retail de peste 2.000.000 mp în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est: România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Republica Cehă, Serbia şi Lituania. Creşterea sa este susţinută de un program de dezvoltare de 677 de milioane de euro, însoţit de achiziţii, cele mai recente fiind Forum Gdansk Shopping Centre (Gdansk) şi Copernicus Shopping Centre (Torun), ambele localizate în Polonia. NEPI Rockcastle ar un portofoliu de peste 50 de centre comerciale, creat în ultimii 15 ani.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.