Primăria Arada anunţă, joi, că participă la Programul Rabla Local, fiind aprobat bugetulo pentru casarea a o mie de autovehicule mai vechi de 15 ani. 600 de lei sunt asiguraţi de municipalitate, iar 2.400 de lei de către Ministerul Mediului, fără ca beneficiarii să fie obligaţi să cumpere o altă maşină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Municipiul Arad  a intrat oficial în Programul privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local), derulat în cofinanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu. Sumele necesare pentru participarea la cofinanţare sunt asigurate din bugetul local, contribuţia proprie a Municipiului Arad fiind de 600 lei pentru fiecare autovehicul uzat, casat, ca parte a stimulentului pentru casare, iar suma de 2.400 lei va fi alocată din Fondul pentru mediu”, a transmis, joi, Primăria Arad.

Sursa citată a rpecizat că, în cadrul unei sesiuni de înscriere, Municipiul Arad va aplica pentru un număr de 1.000 de autovehicule.

“S-a aprobat şi s-a propus intrarea în acest program cu 1000 de maşini.  E maximum ce permite în momentul de faţă respectiva procedură de la Bucureşti pentru un oraş cum este Aradul. Noi am bugetat pe tot anul pentru 5000 de maşini, respectiv 3 milioane de lei. Vom vedea dacă pe viitor vom mai putea accesa acest program. Nu se întâmplă de mâine! Aşteptăm normele de aplicare. Estimez că în a doua parte a lunii aprilie vom putea oferi mai multe detalii referitoare la acest proiect: ce documente sunt necesare, în ce format şi unde anume trebuie depuse, totul pentru a informa corect cetăţenii. În momentul de faţă depindem de ceea ce va veni de la Bucureşti, de la Ministerul Mediului şi de la Fondul de Mediu”, a punctat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Potrivit Primăriei Arad, prin intermediul acestui program, persoanele fizice care casează o maşină mai veche de 15 ani primesc, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligaţi să folosească banii obţinuţi astfel pentru a cumpăra o maşină nouă. La casat vor putea fi aduse maşini mici, microbuze şi chiar autoutilitare sau autospeciale uşoare.

Pe site-ul Primăriei Municipiului Arad, https://www.primariaarad.ro/, se poate consulta Regulamentul de participare la acest program.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că Rabla Local - program nou, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră - are un buget de 240 de milioane de lei.

Acest program va fi derulat şi implementat în colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale, cu primăriile. În prima fază se pot înscrie primăriile interesate, ulterior urmând a fi deschisă înscrierea pentru cetăţeni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.