Românii care vor cumpăra un telefon nou cu Android vor fi puşi să aleagă, în ceea ce priveşte căutarea pe internet, între Google şi alte patru servicii, printre care ruşii dornici de extindere de la Yandex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul american a stabilit, prin licitaţie, alternativele la propriul motor de căutare ce vor fi disponibile în România în ultimul trimestru al anului. În afară de Google, românii vor putea alege unul din cele patru servicii pe care le vor avea la dispoziţie.

Telefoanele cu Android vândute în România vor oferi următoarele patru alternative la Google:      GMX, info.com, PrivacyWall şi Yandex.

Alegerea motorului de căutare se face în cadrul procesului iniţial de configurare pe care îl afişează telefoane cu Android la prima pornire. Printre opţiuni precum configurarea reţelei wireless şi a contului personal, utilizatorul trebuie să spună dacă vrea să folosească Google sau una din alternative.

De comun acord cu Uniunea Europeană, Google a stabilit că va selecta trimestrial alternativele pe baza unei licitaţii - cine oferă mai mult pentru o anumită ţară, devine una din alternativele la Google pe plan local.

Licitaţia pentru al patrulea trimestru al acestui an a fost intens criticată de cei de la DuckDuckGo, care spun că acest sistem favorizează companiile mari, care îşi pot permite plata unor sume mari de bani.

Asta se vede clar în repartizarea câştigătorilor pe ţări. Dacă Bing al celor de la Microsoft a câştigat licitaţie pentru cele mai multe ţări din vestul şi nordul Europei, DuckDuckGo are doar câteva ţări, printre care Bulgari, Croaţia şi Liechtenstein.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.