Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat joi că toate aeronavele străine închiriate aflate în Rusia după rezilierea contractelor de leasing occidentale au fost înscrise în registrul rus al aeronavelor şi vor rămâne în Rusia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Impunerea de sancţiuni de către puterile occidentale ca răspuns la campania militară a Rusiei în Ucraina a forţat firmele de leasing occidentale să rezilieze contractele de leasing cu companiile aeriene ruse pentru peste 500 de avioane.

Valoarea avioanelor închiriate de operatorii aerieni ruşi de la firme occidentale este estimată la circa 10 miliarde de dolari. Peste 400 dintre acestea sunt încă în Rusia.

Terme nul limită până la care Rusia ar fi trebuit să returneze avioanele în urma sancţiunilor occidentale a expirat pe 28 martie.

Potrivit analiştilor, deşi avioanele sunt asigurate, natura şi amploarea fără precedent a potenţialelor pierderi va însemna probabil ani de litigii între locatori şi asigurători, înainte de luarea oricăror decizii privind plăţile, spun analiştii.

Deşi valoarea totală a avioanelor este uriaşă, impactul asupra firmelor individuale de leasing poate fi încă gestionabil, chiar dacă sunt necesare reduceri de valoare, deoarece aeronavele închiriate companiilor aeriene ruse reprezintă mai puţin de 10% din portofoliile majorităţii firmelor de leasing.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.