Moody’s Investors Service a revizuit în creştere ratingul pe termen lung al Enel S.p.A. la „Baa1”, de la nivelul anterior „Baa2”, perspectiva este stabilă, a anunţat vineri grupul energetic italian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Moody’s Investors Service a anunţat că a revizuit în creştere  ratingul pe termen lung al Enel S.p.A. la 'Baa1', de la nivelul anterior 'Baa2'. Perspectiva este stabilă. Agenţia de rating a confirmat, de asemenea, ratingurile Prime-2 (P-2) pe termen scurt ale filialelor Enel Finance International N.V. şi Enel Finance America LLC”, a informat Enel.

Moody’s spune că revizuirea în creştere a ratingului Enel reflectă progresul realizat în îmbunătăţirea profilului de risc în afaceri al grupului, ca urmare a investiţiilor continue în reţelele electrice şi în energia regenerabilă, a diversificării geografice sporite şi a concentrării asupra finanţării centralizate.

”Dintre principalii factori cheie pentru revizuirea în creştere a ratingului, Moody’s s-a axat pe următoarele elemente: volatilitatea scăzută a câştigurilor, determinată de diversificarea pe scară largă şi geografică; câştiguri stabile provenite din reţelele reglementate şi din producţia contractată, care reprezintă 80% din EBITDA grupului; profilul financiar solid, cu fonduri din operaţiuni / datorii nete mai mari de 20%”, arată Enel.

Enel este o companie multinaţională de energie electrică şi un jucător de top integrat în pieţele globale de energie, gaze şi energie regenerabilă. Este cel mai mare furnizor de utilităţi din Europa în ceea ce priveşte EBITDA şi este prezent în peste 30 de ţări din întreaga lume, producând energie cu o capacitate instalată de peste 87 GW. Enel distribuie energie electrică printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi are peste 74 de milioane de utilizatori finali din zona de business şi rezidenţială la nivel globali.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.