Producătorul francez de şampanie Moet Hennessy a anunţat că va începe să adauge denumirea ”vin spumant” pe spatele sticlelor de şampanie destinate Rusiei, pentru a respecta o nouă lege, compania fiind nevoită să suspende livrările pentru a face schimbarea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viticultorii francezi protejează denumirea de ”şampanie” pentru producţia de băuturi din regiunea cu acelaşi nume şi evită alte descrieri. Dar legea rusească, semnată vineri de preşedintele Vladimir Putin, impune tuturor producătorilor de vin spumant din afara Rusiei, inclusiv francezilor, să descrie produsul lor comercializat în Rusia ca ”vin spumant”, pe eticheta de pe spatele sticlei, nu pe faţă.

Producători ruşi de ”şampanskoie” pot continua să folosească doar acest termen.

Compania Moet Hennessy, care comercializează şampaniile Moet & Chandon, Veuve Clicquot şi Dom Perignon şi aparţine grupului LVMH, a explicat că a fost obligată să suspende livrările pentru a-şi schimba etichetele.

"MH Champagne Maisons a respectat întotdeauna legislaţia în vigoare oriunde operează şi va relua livrările cât mai repede posibil, după ce aceste ajustări vor fi făcute", se arată într-un comunicat al companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.