Compania americană de biotehnologie Moderna a declarat vineri că retrage de pe piaţa europeană 764.900 de doze din vaccinul său pentru Covid-19, fabricate de producătorul său contractual Rovi, după ce o fiolă a fost găsită contaminată de un corp străin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu au fost identificate probleme de siguranţă, a spus Moderna despre loturile care au fost distribuite în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia în ianuarie.

Producătorul de medicamente a spus că un singur flacon a fost găsit contaminat şi că retrage întregul lot dintr-un ”exces de precauţie”.

Compania nu a dezvăluit ce s-a găsit în flacon.

Autorităţile japoneze au suspendat anul trecut utilizarea unor doze de vaccin, pe care Moderna le-a retras ulterior, după ce o investigaţie a găsit contaminanţi din oţel inoxidabil în unele fiole.

Peste 900 de milioane de doze de vaccin Moderna Covid-19 au fost administrate în întreaga lume până în prezent.

Moderna a declarat vineri că nu crede că respectiva contaminare prezintă un risc pentru alte fiole din lot.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.