Miruna Senciuc preia conducerea sucursalei locale a BNP Paribas Personal Finance (Cetelem România), în calitate de director executiv, fiind, de asemenea, prima femeie din fruntea executivului din România, a anunţat, vineri, compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o experienţă de 22 de ani în domeniul financiar-bancar, Miruna Senciuc a fost numită la conducerea băncii începând cu luna iulie 2019, arată un comunicat.

„Mă simt onorată să vin la conducerea unei companii cu o istorie de 15 ani pe piaţa din România al cărei succes se reflectă în parteneriate comerciale puternice, într-un număr de aproximativ 1,4 milioane de clienţi şi o valoare totală a creditelor acordate de aproximativ 2 miliarde de euro. Folosindu-mă de experienţa mea internaţională în cadrul BNP Paribas Personal Finance, în mandatul meu, voi continua să aduc în România soluţii inovatoare, să susţin investiţiile în digitalizare şi să fac toate demersurile pentru ca BNP Paribas Personal Finance să aibă un impact pozitiv in comunitate. În următoarele şase luni îmi voi concentra eforturile în zona de dezvoltare, venind în întâmpinarea clienţilor şi partenerilor noştri cu soluţii şi produse financiare competitive. Voi continua strategia pe termen mediu şi lung, dar voi rămâne deschisă şi la oportunităţile pe care le oferă piaţa”, a declarat Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance Bucureşti.

Numirea Mirunei Senciuc în noua funcţie vine ca urmare a preluării de către Bruno Leroux a poziţiei de CEO al Hello Bank Cehia. După o perioadă de timp de trei ani în care condus sucursala din România, complementar cu poziţia băncii din Cehia, Leroux va prelua o altă misiune importantă în cadrul grupului, fiind responsabil şi de noua strategie Positive Impact pe care compania o va implementa în regiunea Europei Centrale şi de Est.

„România este o piaţă competitivă, cu potenţial ridicat şi perfomanţe extraordinare, iar filiala locală a băncii este o piesă esenţială pentru activităţile companiei în regiunea Europei Centrale”, spune Csilla Ihasz, CEO BNP Paribas Personal Finance Regiunea Europei Centrale, care a precizat că ”ne confruntăm cu o perioadă în care climatul politico-economic din ţară este delicat”.

Miruna Senciuc s-a alăturat echipei BNP Paribas în 2004, în calitate de director comercial al Cetelem IFN, activând în această poziţie vreme de nouă ani. Din anul 2013, a preluat conducerea Departamentul de Dezvoltare Comercială – Linia de Retail al BNP Paribas Personal Finance Sediul Central din Paris (2013-2016), iar ulterior a fost CEO al BNP Paribas Personal Finance Viena (2016-2019) conducând operaţiunile companiei in Austria. A revenit la Bucureşti în luna iulie a acestui an.

Cu peste 460.000 de carduri de credit in portofoliu şi 480.000 de clienţi, BNP Paribas Personal Finance Bucureşti este o entitate bancară aflată în top trei emitenţi de carduri de credit din România şi gestionează peste 40.000 de cereri de creditare pe lună.

Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN a devenit BNP Paribas Personal Finance Paris Sucursala Bucureşti, ca urmare a fuziunii dintre Cetelem IFN şi banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance. După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem. În cei 15 ani de când este prezentă pe piaţa românească, compania a servit peste 1,4 milioane de români, oferind peste 2,2  milioane de credite.

BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pieţei creditelor de consum  în Europa, prin intermediul activităţii de acordare a creditelor de consum şi credite imobiliare. Deţinută în proporţie de 100% de banca BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajaţi şi operează în peste 30 de ţări. Deţine mărcile comerciale Cetelem, Findomestic şi AlphaCredit.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.