Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a participat luni la inaugurarea celui de-al 3-lea centru SGR de numărare şi sortare a ambalajelor, la Braşov, el afirmând că se bucură de faptul că în anumite zile, se colectează peste 3 milioane de ambalaje, pentru că asta înseamnă că sunt pe drumul cel bun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Mircea Fechet a participat astăzi, la Braşov, la inaugurarea celui de-al treilea centru de numărare şi sortare a ambalajelor din cadrul Sistemului de Garanţie – Returnare (SGR).
 
”Noul centru Returo este localizat în centrul industrial VGP Park din Braşov şi va crea, în primă fază, 40 de locuri de muncă verzi. Acesta se alătură celorlalte două centre deschise în Comuna Bonţida, judeţul Cluj, şi în Comuna Giarmata, judeţul Timiş”, precizează Ministerul Mediului. 
 
”Astăzi, putem spune că Sistemul Garanţie-Returnare a schimbat viaţa tuturor românilor. Când vorbim despre SGR, vorbim şi despre astfel de locuri precum cel de aici şi nu ne referim doar la miliardele de PET-uri, de sticle sau de doze de aluminiu, ne referim la investiţii, ne referim la locuri de muncă. Sistemul Garanţie-Returnare înregistrează un progres fantastic. Nu pot decât să mă bucur când aud că, în anumite zile, se colectează peste 3 milioane de ambalaje, deoarece asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Cu toate acestea, trebuie să nu uităm că sistemul este obligat să ţină pasul astfel încât capacitatea de preluare a ambalajelor de la comercianţi să crească pentru a face faţă volumului tot mai mare de amabalaje ridicate de la micii comercianţi, din HORECA, din sectorul de alimentaţie publică” a declarat Mircea Fechet.
 
La eveniment au participat Mihaela Frăsineanu, consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului, Adrian Ioan Veştea - ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, secretarul de stat, Ionuţ Sorin Banciu şi Gemma Webb, CEO, preşedinte al directoratului companiei RetuRO SGR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.