Ministrul Mircea Fechet a mers vineri în vizită de lucru la fabrica de uşi şi ferestre Barrier, din Bacău, el afirmând că ministerul îşi propune, prin programe menite să asigure reducerea consumului de energie şi protejarea mediului, Casa eficientă energetic, Sisteme fotovoltaice şi Eficienţa energetică în clădiri publice, reducerea pierderilor de energie din casele oamenilor de la 40% până la peste 60%, în funcţie de nivelul finanţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MMAP pune la dispoziţia cetăţenilor, prin AFM, programe menite să asigure reducerea consumului de energie şi protejarea mediului. Casa eficientă energetic, Sisteme fotovoltaice şi Eficienţa energetică în clădiri publice sunt numai câteva exemple. Ne propunem reducerea pierderilor de energie din casele oamenilor de la 40% până la peste 60%, în funcţie de nivelul finanţării”, a transmis ministrul Mircea Fechet.

El arată că aceasta ar înseamna o scădere automată a facturilor locuinţelor în care vor avea loc aceste investiţii.

”Gândiţi-vă că o casă care nu e bine izolată poate avea pierderi de până la 30% doar prin pereţii exteriori. La acestea se adaugă şi pierderi de până la 25% prin geamuri şi până la 25% prin acoperiş. Pentru a reduce consumul de energie, trebuie să ne implicăm cu toţii: nu numai companiile şi autorităţile locale, ci şi noi, ca indivizi. Aşadar, eficienţa energetică începe de acasă!”, spune ministrul.

”Am fost impresionat să constat că fabrica de uşi şi ferestre Barrier, prin produsele realizate contribuie la confortul românilor, dar reprezintă şi un exemplu de colaborare armonioasă între oameni, echipamente, utilaje şi roboţi.” a mai subliniat ministrul în intervenţia sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.