Ministrul Marcel Boloş a făcut, vineri, o vizită de lucru la Baia Mare, unde a avut loc recepţia proiectului Drumul Nordului. Finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, proiectul se ridică la 231 milioane de lei, lucrările de reabilitare cuprinzând o lungime totală de 72 km.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin acest proiect, care va deservi 38.365 de persoane, s-au realizat realizat 50 de staţii de autobuz, 79 treceri de pietoni şi peste 15.000 metri de trotuare. Au fost reabilitate 10 poduri, iar două poduri au fost nou construite”, a transmis Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, vineri seară, printr-un comunicat de presă.  

”Privind imaginea în ansamblu, îmbunătăţirile în infrastructura conectivă la nivel regional poate nu conduc în mod automat la o creştere economică intensă, dar facilitează creşterea şi dezvoltarea economică la nivel regional, asigurând în acelaşi timp accesul la servicii din zona educaţiei şi sănătăţii sau la locuri de muncă. Condiţiile minime infrastructurale sunt în acest moment o premisă esenţială pentru calitatea vieţii. Felicit echipa Consiliului Judeţean Maramureş pentru modul în care tratează infrastructura de conectivitate, care este o prioritate naţională. La nivelul judeţului este un portofoliu frumos de drumuri judeţene. Nu pot decât să fiu mândru de modul în care vă implicaţi în proiectele de dezvoltare, care prinde contur foarte frumos şi poate fi luat exemplu de strategie pentru cei care conduc destinele comunităţilor locale”, a transmis ministrul Marcel Boloş. 

Potrivit reprezentanţilor ministerului, tot în cursul acestei zilei, ministrul Marcel Boloş a avut o şedinţă de lucru alături de Ionel Bogdan, preşedinte CJ Maramureş, pe tema viitoarelor proiecte ce se vor implementa la nivel de judeţ.  

”Discuţiile s-au axat pe oportuniţile de valorificare a fondurilor europene în funcţie de specificul zonei, pe care autorităţile locale le pot accesa prin Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD). Mai mult, pentru următorii ani, judeţul Maramureş are în implementare proiecte în valoare totală de 1,7 miliarde de euro. Dintre acestea, numai pentru infrastructura de transport sunt alocaţi 1,2 miliarde de euro, cele mai importante obiective fiind realizarea modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare, drumurile expres Baia Mare – Satu Mare şi Baia Mare – Jibou”, au mai transmis reprezentanţii ministrului.   

În finalul zilei, ministrul Marcel Boloş şi Ionel Bogdan au verificat stadiul lucrărilor proiectului Centrului de terapii alternative Althera, finanţat de Uniunea Europeană, ce are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor medicale şi complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilităţi. 

Până în 2026, judeţul Maramureş va realiza investiţii în valoare totală de 89 de milioane de euro, pentru sănătate şi asistenţă socială. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.