Ministrului Finantelor, Viorel Ştefan, a afirmat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetul pe 2017 va fi aprobat vineri, precizând că deficitul bugetar a fost estimat la 2,99% din PIB, după standardele ESA, fiind respectată limita de 3% din tratatul de la Maastricht.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Limitele propuse au fost estimate ţinând seama de constângerile bugetare privind încadrarea în deficitul ESA , respectiv 2,99% din PIB respectând 3% prevăzut în tratatul de la Maastricht. După transmiterea bugetelor pe fiecare ordonator în aceste limte, în cursul zilei de 24 ianuarie, adică ieri, a avut loc o reevaluare cu fiecare ordonator de credite în parte a acestor limite şi ca urmare a acestor discuţii propunem astăzi spre aprobare Guvernului noile limite de construcţie a bugetului pe 2017. (…) Limitele privesc atât construcţia bugetelor pe fiecare ordonator cât şi limitele în care s-a făcut echilibrarea bugetelor locale”, a declarat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

Pe tot parcursul zilei de marţi au avut loc discuţii cu miniştrii, la sediul PSD din Băneasa, pentru a modifica forma initială a proiectului de buget pus în dezbatere publică luni dimineaţă. Modificările au fost cerute de premierul Sorin Grindeanu, acesta declarându-se nemulţumit de forma proiectului de buget pe care ministrul Finanţelor a făcut-o publică.

”Mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut în ultimele zile, ceea ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore merită apreciat. Tocmai de aceea astăzi putem să venim în şedinţa de guvern cu nota privind limitele de cheltuieli revizuite”, le-a spus prim-ministrul Sorin Grindeanu miniştrilor, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.