Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a cerut, luni, un efort comun al sindicatelor, conducerii şi administatorului judiciar de la Complexul Energetic Hunedoara pentru a salva societatea aflată în insolvenţă, în condiţiile în care situaţia gravă de astăzi a fost cauzată de ani de management defectuos şi de risipă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, şaizeci de angajaţi ai termocentralei Mintia, parte a Complexului Energetic Huneodara, au intrat în greva foamei, nemulţumiţi de faptul că toţi salariaţii termocentralelor Mintia şi Paroşeni sunt obligaţi să intre în şomaj tehnic timp de zece zile. Angajaţi solicită demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara.

"Îmi doresc foarte mult ca toată lumea să îşi facă datoria, şi ministerul, şi colegii din conducerea companiei şi administratorul judiciar. Pas cu pas, mergem mai departe, fiecare făcându-şi datoria. Inclusiv colegii din sindicat, pentru că nu cred că putem face restructurări fără să avem un dialog”, a spus Grigorescu.

Administratorul judiciar a realizat un raport privind cauzele care au determinat intrarea companiei de stat în insolvenţă, caree urmează să fie prezentat creditorilor.

"Soarta acestei companii stă într-un efort comun al sindicatelor, al celor din management, al administratorului judiciar. Vorbim de management defectuos de ani de zile, vorbim de risipă, vorbim de lipsă de integritate Şi nu sunt lucruri necunoscute, sunt lucruri relatate şi în presă şi de Corpul de Control”, a mai spus Grigorescu.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează circa 6.300 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.

În 2015, compania a avut pierderi de circa 900 de milioane lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.