Ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului, Claudiu Năsui, s-a întâlnit luni cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, ocazie cu care şi-a exprimat determinarea de a facilita accesul investitorilor francezi pe piaţa românească prin accelerarea debirocratizării şi asigurarea unui cadru legislativ predictibil, favorabil iniţiativelor antrenoprenoriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului, Claudiu Năsui, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Agenda discuţiilor s-a concentrat asupra priorităţilor noii Foi de parcurs a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, semnat în luna octombrie a anului trecut. Partenerii de dialog au convenit continuarea şi actualizarea acestora în vederea consolidării relaţiilor dintre Franţa şi România şi a diversificării cooperării bilaterale şi la nivel european”, a informat ministerul.

Ministrul Claudiu Năsui a apreciat prezenţa economică franceză şi interesul companiilor franceze de a investi în România, exprimat şi de către reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa-România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF), cu prilejul vizitei guvernamentale române la Paris din toamna anului trecut.

”Ministrul Năsui şi-a exprimat determinarea de a facilita accesul investitorilor francezi pe piaţa românească prin accelerarea debirocratizării şi asigurarea unui cadru legislativ predictibil, favorabil iniţiativelor antrenoprenoriale. Cei doi oficiali au convenit continuarea dialogului cu investitorii francezi la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii ai acestora, pentru a analiza oportunităţi concrete de investiţii pentru companiile franceze în România în domenii de interes comun”, mai arată ministerul.

La reuniune au participat şi Diana Codău, director general al Direcţiei Generale Comerţ Exterior, Savian Boroancă, consilier ministru, şi Pierre Lignot, consilier economic al Ambasadei Franţei.

În primele 9 luni ale anului 2020, volumul schimburilor bilaterale a fost de 5,64 miliarde euro, în scădere cu 16,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, din care exporturile 2,94 miliarde euro, iar importurile 2,7 miliarde euro.

Balanţa comercială a înregistrat un excedent pentru România de 232,26 milioane euro, în scădere de la 392,18 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului 2019. Aceste scăderi se datorează crizei generate de COVID-19.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.