Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan Radu Oprea a participat, vineri la Constanţa, la Târgului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii ediţia 2023, industria HoReCa şi i-a îndemnat pe reprezentanţii companiilor din industrtia HoReCa să stabilească o serie de „contacte bune” în vederea dezvoltării afacerilor în România care să ducă la crearea unor locuri de muncă bine plătite şi stabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Celor prezenţi astăzi la târg, companii care furnizează servicii, care furnizează mobilier, echipamente, care furnizează produse româneşti româneşti împreună cu producătorii, şi sunt producători de tradiţie, cei care fac echipamentele pentru bucătării din inox, cei care fac saltele, care fac diverse dotări pentru industria HoReCa sunt de asemenea prezenţi astăzi aici, la târg, eu le mulţumesc foarte mult. Trebuie salutată şi prezenţa celor şase companii care au debutat prin Start-Up Nation. Este un program de succes, este un program fanion al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului", a precizat Ştefan Radu Oprea la deschiderea Târgului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii ediţia 2023 de la Constanţa.

Ministrul Economiei a mai spus că peste 91% din companiile beneficiare ale programului Start-Up Nation, prima ediţie, sunt în prezent active pe piaţă şi i-a încurajat pe întreprinzători să beneficieze de toate programele pe care le pune la dispoziţie Ministerul Economiei. 

„Pentru cei care vor să-şi crească producţia, serviciile vom lansa, undeva pe 10, 15 decembrie, cele două programe - servicii şi comerţ. Vă invit să beneficiaţi de toate programele pe care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului le pune la dispoziţia dumneavoastră, fie pentru pentru debut în afaceri, fie pentru creşterea capacităţii de producţie sau de servicii”, le-a transmis Oprea întreprinzătorilor.

El le-a reamintit participanţilor la târg că vor avea loc consultări, săptămâna viitoare, privind stabilirea unei strategii de dezvoltare a turismului.

„Le urez succes tuturor celor care astăzi expun aici, să avem cât mai mulţi dintre cei interesaţi din industria HoReCa care să treacă pragul dumneavoastră, să stabiliţi contacte bune, să putem să ne creştem afacerile împreună aici, în România, să avem locuri de muncă stabile şi bine plătite. Şi, celor din patronate le aduc aminte că săptămâna viitoare vom avea consiliul consultativ în turism, astfel încât să putem finaliza strategia pentru turism”, a adăugat Oprea.

„Săptămâna viitoare voi fi la Buşteni împreună cu reprezentanţii ANPC, ANDVSA, astfel încât să avem o discuţie foarte corectă, împreună cu patronatele, despre felul în care ne pregătim, de data aceasta, pentru deschiderea sezonului de iarnă, astfel încât atunci când cei care vin în control, să fiţi pregătiţi şi să nu fie nicidecum amenzi şi astfel de evenimente”, a continuat ministrul Economiei.

„Vreau să colaborăm mai bine, să fim mai implicaţi cu toţii în acest proces, să avem manuale de bune practici, astfel încât turiştii să poată beneficia de un raport calitate preţ corespunzător, de servicii servicii bune”, a conchis Ştefan Radu Oprea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.