Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan Radu Oprea a făcut, duminică o vizită în Alba-Iulia. El a precizat că judeţul Allba are un potenţia turistic incontestabil, însă statisticile arată că acest potenţial este prea puţin fructificat. Parteneriatul între autorităţile locale şi antreprenori este esenţial şi el se poate realiza prin iniţierea unei Organizaţii pentru Managementul Destinaţiei (OMD).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O vizită în Alba Iulia trebuie să înceapă cu Cetatea Alba-Carolina. Încărcătura istorică a locului este foarte mare şi trebuie cunoscută atât de români, cât şi de străini. Aici a existat un castru roman, apoi în 1715 a început construcţia fortificaţiei, a cetăţii medievale. Momentele importante ale istoriei noastre,  culminând cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918, sunt strâns legate de Alba Iulia”, a scris Ştefan Radu Oprea, duminică pe Facebook.

Ministrul Economiei a mai spus că judeţul Alba şi Alba Iulia au un potenţial turistic de necontestat.

„Din păcate, datele statistice şi studiile arată că acest potenţial este prea puţin fructificat”, mai precizat Oprea.

Ministrul PSD a mai spus că strategiile locale sunt foarte importante pentru dezvoltarea potenţialului turistic şi atragerea turiştilor români şi străini.

„Parteneriatul între autorităţile locale şi antreprenori este esenţial şi el se poate realiza prin iniţierea unui OMD (organizaţie pentru managementul destinaţiei). Despre potenţialul turistic al judeţului Alba am discutat cu eurodeputatul Victor Negrescu şi subprefectul Corneliu Mureşan”, a concluzionat Ştefan Radu Oprea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.