Reprezentanţi ai Guvernului şi membri ai comunităţii de afaceri au participat, luni la Palatul Victoria, la un eveniment dedicat marcării a 20 de ani de activitate a Consiliului de Export al României. Ministru Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea a precizat că antreprenorul şi capitalul român s-au maturizat în ultimii ani şi a putut fi observat acest lucru şi în „echilibrarea balanţei comerciale şi reducerea, anului trecut, a deficitului comercial cu peste 5 miliarde de euro comparativ cu anul 2022, adică peste 15,1%”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Putem afirma că atât antreprenorul, cât şi capitalul român s-au maturizat în ultimii ani şi efectul poate fi observat şi în echilibrarea balanţei comerciale şi  reducerea, anului trecut, a deficitului comercial cu peste 5 miliarde de euro comparativ cu anul 2022, adică peste 15,1%”, a declarat Ştefan Radu Oprea, prezent la eveniment, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

Şeful Cancelariei Prim-ministrului, Alexandru – Mihai Ghigiu, i-a felicitat pe membrii Consiliului de export pentru cei 20 de ani de activitate şi a afirmat că modul de lucru al Consiliului de export reprezintă un model de colaborare între instituţiile publice şi cele private. „Trăim într-o perioadă în care ne este clar că nu putem rezolva singuri problema deficitului comercial, nici noi, instituţiile statului, nici sectorul privat. Situaţia actuală, atât de complexă, ne obligă să lucrăm împreună şi vă asigur de toată deschiderea guvernamentală în găsirea celor mai bune soluţii”, a spus acesta.

Mihnea Drumea, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, a subliniat, la rândul său, responsabilitatea ce revine Executivului în sprijinirea exporturilor şi necesitatea de a gestiona, împreună cu sectorul privat, politicile de promovare pe pieţele internaţionale şi găsirea de pieţe noi.

Consiliul de export este o structura organizatorica la nivel naţional, cu caracter public-privat, fără personalitate juridică, care a fost înfiinţată în anul 2004.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.