Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a găzduit, în perioada 16-20 octombrie, misiunea comună de evaluare a Comitetului pentru oţel şi a Grupului de lucru pentru construcţii navale. Această misiune s-a încheiat, vineri, cu o sesiune de concluzii, la care a fost prezent şi ministrul Stefan Radu Oprea, alături de experţii forului internaţional. „Reprezentanţii Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) au recunoscut valoarea adăugată a acestei misiuni, exprimându-şi încrederea faţă de parcurgerea viitoarele etape ale procesului de aderare şi ale cooperării cu ţara noastră, în cele două domenii evaluate”, mai transmite ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Procesul de aderare a României la OCDE este cel mai important obiectiv strategic naţional după cel al aderării ţării noastre la NATO şi la UE. Pe parcursul procesului de aderare la OCDE România este evaluată de 26 de Comitete şi va trebui să internalizeze peste 250 de instrumente juridice la nivelul legislaţiei, politicilor şi practicilor interne”, arată postarea de vineri, pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei.

Potrivit sursei citate, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este „punct focal naţional pentru cinci comitete/grupuri de lucru ale OCDE: Comitetul pentru oţel, Grupul de lucru pentru construcţii navale, Comitetul pentru comerţ, Comitetul pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi antreprenoriat şi Comitetul pentru turism”.

Astfel, în perioada 16-20 octombrie 2023, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a găzduit misiunea comună de evaluare a Comitetului pentru oţel şi a Grupului de lucru pentru construcţii navale. „Această misiune a reprezentat o oportunitate privind construcţia unei imagini clare asupra acestor domenii industriale din ţara noastră”, potrivit postării de pe reţeaua de socializare.

„Astăzi (vineri - n.r.), misiunea de evaluare s-a încheiat cu o sesiune de concluzii, la care a fost prezent şi ministrul Stefan Radu Oprea, alături de experţii forului internaţional. Reprezentanţii OCDE au recunoscut valoarea adăugată a acestei misiuni, exprimându-şi încrederea faţă de parcurgerea viitoarele etape ale procesului de aderare şi ale cooperării cu ţara noastră, în cele două domenii evaluate”, conchide sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.