Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Stefan Radu Oprea a participat, la prima Conferinţă Naţională a Punctelor Gastronomice Locale din Români care se desfăşoară în acest week-end la Vama Buzăului, în judeţul Braşov, în localitatea în care în 2019 a fost înfiinţat GASTRO LOCAL, entitatea non-guvernamemtală care a dezvoltat reţeaua de Puncte Gastronomice Locale din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astfel, Asociaţia Gastro Local şi-a asumat rolul de a promova gastronomia tradiţională de pe teritoriul României”, mai arată postarea de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Astfel, ministrul Ştefan Radu Oprea  a transmis un mesaj de susţinere pentru toţi cei care iniţiază şi dezvoltă astfel de afaceri, în zonele rurale, cu produse tradiţionale, preparate în casă.

„Astfel de iniţiative oferă o alternativă inedită la rutele turistice clasice şi pot reprezenta sursa de venituri necesare pentru ca cei care păstreaza tradiţiile culinare naţionale să poată transmite generaţiilor viitoare obiceiurile culinare locale, împărtăşind cu oaspeţii lor produse sănătoase, gătite în propriile gospodării. Cu cât încurajăm mai mult antrepenorii locali să ofere o gamă diverisficată de produse româneşti cu atât mai mult vom avea posibilitatea de a cumpăra şi consuma româneşte”, a afirmat Oprea, potrivit sursei citate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.