Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Adrian Veştea a anunţat, marţi la Târgu Jiu că, prin programele naţionale de dezvoltare locală 1 şi 2 au fost recepţionate şi sunt finalizate 200 de proiecte, cu o valorea de peste un miliard de lei, în judeţul Gorj. El a mai precizat că a semnat, împreună cu ministrul Energiei Sebastian Burduja, ordinul privind introducerea reţelei de gaze în 29 de localităţi din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Programele naţionale de dezvolare locală 1 şi 2 au fost în număr de 289 la nivelul judeţului Gorj, valoarea contractată este 1.175.000.000 de lei. Din cele 289 de proiecte, 200 au fost recepţionate şi sunt finalizate. Valoarea care a fost implementată în cele 200 de proiecte a fost de 1.042.000.000 de lei. Avem un alt program care a început anul trecut, în ordinul de ministru judeţul Gorj are 114 obiective în finanţare, valoarea investiţiilor este de 1.167.000.000 de lei. În urma emiterii acestui ordin, fiecare autoritate publică are obligaţia de a încărca într-o platformă care este la Ministerul Dezvoltării o serie de aspecte care ţineau de eligibilitate şi a ajunge la maturitate cu aceste proiecte, situaţii juridice etc. Până în prezent, 55 de contracte au fost semnate, valoarea este de 586.000.000 de lei”, a explicat ministrul Adrian Veştea, marţi la Târgu Jiu.

Acesta a mai anunţat că a semnat împreună cu ministrul Energiei Sebastian Burduja ordinul privind introducerea reţelei de gaze în 29 de localităţi din judeţ.

„Zilele trecute, alături de ministrul Energiei, am emis şi ordinul pe gaz, pe programul «Anghel Saligny», avem în Gorj o valoare care urmează să fie implementată de 161.352.000 de lei, beneficiarii acestor sume sunt 29 de localităţi. Astăzi, cu ocazia întâlnirii cu primarii, le-am înmânat modul în care trebuie să se deruleze următoarea procedură, documentele care trebuie încărcate în platformă”, a completat ministrul Dezvoltării.

Adrian Veştea a fost, marţi la Târgu Jiu, împreună cu ministra Justiţiei Alina Gorghiu pentru a inaugura noul sediu al Tribunalului Gorj construit în prelungirea celui existent, printr-o investiţie de circa 12 milioane lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.