Ministrul Adrian-Ioan Veştea s-a aflat, duminică într-o vizită de lucru în judeţul Argeş, unde a vizitat obiective de investiţii finalizate şi finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Liberalul a adăugat că toate investiţiile din acest judeţ sunt posibile datorită fondurilor puse la dispoziţie autorităţilor locale de către Guvern, iar colaborarea Executivului cu autorităţile locale continuă pentru a asigura cetăţenilor accesul la infrastructură şi servicii publice de calitate. Ministrul Veşte a vizitat, printre altele satul Schitu Goleşti, unde a fost făcută o investiţie de peste 6 milioane lei pentru construirea unei săli de sport cu tribună de 102 locuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În satul Schitu Goleşti, ministerul, prin Compania Naţională de Investiţii, a finanţat, cu 6.639.976,45 lei, construirea unei săli de sport cu tribună de 102 locuri. Sala este dedicată, în principal, uzului didactic, dar va putea fi utilizată şi de restul comunităţii la sfârşit de săptămână sau în perioada vacanţelor, pentru practicarea unor sporturi precum handbal, baschet, tenis sau volei”, arată comunicatul de presă al MDLPA.

Sursa citată mai arată că cei 178 de elevi ai şcolii gimnaziale din satul Lăzăreşti vor beneficia de o sală de sport a cărei finanţare, în valoare de 932.682,33 de lei, a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

„Felicit toate autorităţile implicate în finalizarea acestor proiecte dat fiind că ne aflăm în pragul începerii unui nou an şcolar şi elevii vor putea avea condiţii moderne pentru practicarea diferitelor activităţi sportive care să contribuie la dezvoltarea lor armonioasă”, a precizat ministrul Adrian Veştea, potrivit sursei menţionate.

Tot în satul Lăzăreşti, Guvernul României a sprijinit, cu 298.455 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014–2020, reabilitarea şi modernizarea unei clădiri social-culturale, care dispune de muzeu, sală pentru ansambluri populare, scenă, club, centru multifuncţional, bibliotecă, arhivă, depozit pentru alimente, vestiare şi grupuri sanitare pentru echipele de fotbal.

„Toate aceste investiţii sunt posibile datorită fondurilor puse la dispoziţia autorităţilor publice locale de către Guvern şi contribuie la dezvoltarea durabilă a tuturor comunităţilor. Colaborarea cu autorităţile locale continuă, în vederea asigurării accesului cetăţenilor la infrastructură şi servicii publice de calitate”, a mai declarat Adrian-Ioan Veştea.

Ministrul Dzvoltării a vizitat şi parcul Băilor Kretzulescu din municipiul Câmpulung Muscel, obiectiv clasat în lista monumentelor istorice în grupa valorică „B” şi care necesită finanţare în vederea reabilitării şi extinderii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.