Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a făcut, joi, o vizită în judeţul Giurgiu, pentru a vedea unde va fi amplasat unul dintre centrele de colectare legume şi fructe. Ministrul PSD a precizat că acest centru va avea 3.000 de metri pătraţi, patru benzi de sortare şi spaţiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta şi pregăti pentru valorificare producţiile fermierilor din bazinul legumicol Colibaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O nouă săptămână, un nou centru de colectare legume şi fructe care prinde contur! Alături de Marian Mina, preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Elena Dinu şi primarii din bazinul legumicol Colibaşi, am stabilit terenul unde va fi amplasat centrul de legume şi fructe din judeţul Giurgiu. ŞI la întâlnirea cu fermierii din judeţul Giurgiu am discutat despre acest centru de colectare atât de aşteptat şi de necesar pentru valorificarea şi protejarea legumelor şi fructelor”, a scris Florin Barbu, joi pe Facebook.

El a adăugat că centrul care va avea 3.000 mp, 4 benzi de sortare şi spaţiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta şi pregăti pentru valorificare producţiile fermierilor din bazinul legumicol Colibaşi.

„Construirea primelor celor centre, din cele 15 câte vor realizate în România, prin Casa Unirea, va începe în acest an. Am stat mult de vorbă cu fermierii şi multe din problemele pe care mi le-au prezentat vor fi rezolvate prin accesarea de fonduri naţionale şi europene, fonduri alocate prin programele şi măsurile pe care le-am lansat sau la care lucrăm. Dorinţa mea este ca împreună să dezvoltăm sectorul legumicol şi să asigurăm românilor hrană sănătoasă şi gustoasă, să «Cumpărăm româneşte!»”, a conchis Barbu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.